diumenge, 18 de novembre del 2012

6-8 DESEMBRE EXCURSIÓ PELS TRES POBLES DE LA VALL D’ARSÈGUEL


  
6-8 DESEMBRE

EXCURSIÓ PELS TRES POBLES DE LA VALL D’ARSÈGUEL:
ARSÈGUEL, CAVA I ANSOVELL
L’ALTERNATIVA A L’ESQUI

Afegeix la llegenda

Espectacular vall del la vessant nord de la Serra del Cadí, on coneixerem pobles medievals, ermites romàniques caminant pels antics camins i corriols, amb una gran diversitat de flora i fauna. A mesura que anem pujant la vall direcció Cava, és on la vall s’obre al  Cadí, contemplarem les majestuoses parets verticals i d’immensitat d’aquesta serra, amb grans vistes al poble d’Ansovell i Alt Pirineu.



L’itinerari d’aquesta excursió la comencem des del pàrquing del poble d’Arsèguel. 
Agafem la carretera que surt direcció als pobles de Cava i Ansovell. 1500 m abans de  creuar el riu d’Arsèguel surt un corriol a l’esquerra on posa Cava, l’agafem i arribem a Mas Vinyoles, una antiga fortalesa que va acabar sent un mas. Aquí també visitem la seva ermita i l’alzina centenària, d’on surt el camí que porta al poble de Cava. Cava és un poble del segle XI, on actualment hi viuen tot l’any només 3 persones. Agafem la pista que surt a la dreta i baixa, i a uns 2000 m desprès de creuar el riu,  agafem el PR a l’esquerra que ens du al Cortal del Roig;, un indret preciós i únic situat al cor del Parc Natural del Cadí-Moixeró. A l’esquerra agafem un camí direcció Ansovell. Passem per l’ermita del Boscalt, des d’on gaudim d’unes especials vistes de la Serra del Cadí i des dels Pirineus de Lleida. Des d’aquí agafem el GR que ens guia al poble d’Ansovell. A 300 m sortint del poble, agafem una pista al costat d’un abeurador de bestià i la seguim uns 4000 m, on ens trobem un senyal informatiu que ens indica el camí a Arsèguel pel Pont de la Tosca (). Un bonic corriol ens porta de nou al poble d’Arsèguel travessant el Riu Cadí per aquest pont romànic del segle XII.

FÍ D’EXCURSIÓ!!


PUNT DE SORTIDA:  Pàrquing d’Arsèguel, 9h.
ACCÈS AL PUNT DE SORTIDA:  N260 direcció la Seu d’Urgell trobem un trencall a l’esquerra direcció Arsèguel LV-4052. Un cop arribem a Arsèguel, el pàrquing es troba, passat al poble a l’esquerra, darrera l’església.
DADES TÈCNIQUES:
DIFICULTATS  A TENIR EN COMPTE:  A l’estiu començar ben d’hora per evitar la calor.
MATERIAL NECESSARI: Botes de muntanya, binocles, a l’estiu un barret,  pic-nic i aigua.
DESNIVELL POSITIU: 450 m.
DURADA: 6-7hores, fent pic-nic.
EPOCA  ACONSELLABLE: Primavera, Tardor, Hivern.
PREU PER PERSONA: 10€  

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada